HTML

Szakácskönyvből sosem elég

2012.08.24. 09:09 Lecsó Főzősuli

Tegnap délután betévedtem az egyik Alexandra könyváruházba, és természetesen a szakácskönyveknél lukadtam ki. Ötletes az alábbi sorozat, kár, hogy nincs még magyar megfelelőjük. Nagyon élvezném ha hazai bloggerek írnának ilyen könyveket.  A receptek általában nem igényelnek…

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv

HÍR-es Íznapok, augusztus 25-26.

2012.08.23. 08:22 Lecsó Főzősuli

A városligeti Vajdahunyadvárban augusztus 25-26 között, két napon át élvezhetjük a vidék ízeit az ötödik HÍR-es Íznapokon. A 2 napos gasztronómiai bemutató, kóstoló vásár célja a magyar élelmiszerek népszerűsítése, megismertetni a közönséggel a különleges,…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro feszt

Rizs elkészítése

2012.08.22. 12:12 Lecsó Főzősuli

Szeretem a rizst az íze miatt is, és mert könnyű elkészíteni, sokféleképp variálható. Adhatunk hozzá húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt, paradicsomos, keleti, sajtos szószokat, mindennel harmonikus ízt ad. Készíthetünk belőle sós vagy édes ételeket, lehet köret,…

Szólj hozzá!

Címkék: rizs

Duna-parti impressziók - Augusztus 20.

2012.08.21. 11:37 Lecsó Főzősuli

Az esti tűzijátékra igyekezve már a metró peronon sokkolt a tömeg, a Batthyány téri kijáratnál pedig kialakult egy kisebb dugó, ha nem állítja le egy nagyon ügyes valaki a mozgólépcsőt, lett volna egy két borulás meg zúzódás. A Magyar ízek utcája este már nem mutatott…

Szólj hozzá!

Címkék: nyár paradicsom lecsó

Narancsos karamellás palacsinta

2012.08.21. 10:27 Lecsó Főzősuli

A Crepe Suzette nevű desszert Franciaországból származik, amit tálaláskor flambíroznak. Egyszerűbben megfogalmazva egy narancslikőrös, karamelles palacsintáról van szó, amire tálaláskor felmelegített brandyt öntünk , és meggyújtjuk.  A lángok nélkül is nagyon élvezetes,…

Szólj hozzá!

Címkék: narancslikőr flambírozás crepes suzette

Annyi jó recept van....

2012.08.21. 09:40 Lecsó Főzősuli

A "Fő az egészség" blogom a lisztérzékenyek számára gyűjt ötleteket a sütés-főzéshez, bevásárláshoz. Most indítok egy másik blogot is mert a sütés-főzéssel szélesebb körben szeretnék foglalkozni, nem csak a liszt elkerülése, vagy más anyaggal való helyettesítése. Sokan…

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása